Σελίδες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Tα φώτα της πόλης σβήνουν - Athens Earth Hour 2011

Δείτε τα φώτα της πόλης να σβήνουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "Earth Hour"!!! Το πιο εντυπωσιακό είναι το σβήσιμο στα φώτα της Ακρόπολης!!!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

The supermoon seen from space - from Little SDO

Ότι και να πούμε για αυτήν την φωτογραφία είναι λίγο!!!! Πραγματικά η NASA μας προσφέρει εκπληκτικές εικόνες!!!! Απλά απολαύστε


Πηγή της φωτογραφίας: NASA

Biggest fullmoon of last 20 years from Athens - 19 March 2011

Δείτε ένα βίντεο με ωραία μουσική από την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 20 ετών!!!!

Cyclades - the view from Space

Οι Κυκλάδες όπως έχουν φωτογραφηθεί από τον  NASA Solar Dynamics Observatory ή αλλιώς Little SDO, και αν δεν καταλάβατε είναι οι Κυκλάδες όπως φαίνονται από το διάστημα!!!!


πηγή της φωτογραφίας: NASA - SDO

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

photo of the Super Perigee Moon

Το φεγγάρι της 19ης Μαρτίου του 2011 όπως υψώνεται πίσω από το μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον


photo by NASA

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταιων 18 ετών - Μάρτιος 2011 - φώτο 3



Πράγματι εντυπωσιακό το φεγγάρι σήμερα αν και η απόλαυση περιορίστηκε από την έντονη συννεφιά. Σε πολλές περιπτώσεις χρειαζόταν αρκετή υπομονή για να ξεφύγει το φεγγάρι από τα σύννεφα.

Η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταιων 18 ετών - Μάρτιος 2011 - φώτο 2


Δείτε σχετικό βίντεο από το σημερινό φαινόμενο από την NASA


Η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταιων 18 ετών - Μάρτιος 2011 - φώτο 1

Το φαινόμενο της κοντινότερης προσέγγισης της σελήνης στην γη ονομάζεται περίγειο και γίνεται μία φορά κάθε 20 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα η σελήνη να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη.

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα της NASA 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ανθρώπινος Πλανήτης - Human Planet trailer

Οι δημιουργοί των ταινιών planet earth & live παρουσιάζουν το νέο δημιούργημα τους με τίτλο planet earth σε έξι επεισόδια και κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στο  Discovery Channel στις 10 Απριλίου. Η σειρά όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο θα επικεντρώνεται στο ανθρώπινο είδος πάνω στην Γη!!! Δείτε το trailer.....

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία

Σεισμός 8,9 της κλίμακας Ρίχτερ, ισχυροί μετασεισμοί και Τσουνάμι έπληξαν την Ιαπωνία. Τα βίντεο και οι εικόνες από τα συμβάντα συγκλονίζουν την υφήλιο. Δείτε μερικα από τα βίντεο που δημοσίευσαν RT, CNN & AP.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Χιονισμένη Πάρνηθα - Μάρτιος 2011

Φωτογραφία από την Πάρνηθα χιονισμένη (9 Μαρτίου 2011)!!!! Λεπτομέρεια της φωτογραφίας στο κάτω μέρος όπου φαίνονται οι λίγο οι δακτύλιοι από το Ολυμπιακό στάδιο!!!


Χιονισμένη Πεντέλη - Μάρτιος 2011

Η Πεντέλη φωτογραφημένη σήμερα 9 Μαρτίου του 2011!!! Λεπτομέρεια της φωτογραφίας είναι η σκιά στο δεξί μέρος που νομίζεις ότι είναι ένα ανοιχτό στόμα από κάποιο ζωάκι η πτηνό!!!



Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Βίντεο από την έκρηξη του Ηφαιστείου Kilauea στην Χαβάη

Δείτε βίντεο από την νέα έκρηξη σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου, το Kilauea στην Χαβάη. Η λάβα από την έκρηξη έφτασε μέχρι και 19 μέτρα ύψος!!! Το συγκεκριμένο ηφαίστειο βρίσκεται σε συνεχή έκρηξη από τις 3 Ιανουαρίου του 1983!!!

πηγές: AP , RT

To photographizo εύχεται καλή σαρακοστή!!

Στην φωτογραφία βλέπουμε χαρταετούς στον Αττικό ουρανό αλλά και τα σύννεφα πάνω από την Πάρνηθα να"φορτώνουν" λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας"

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κίτρινα λουλουδάκια που φυτρώνουν μόνα τους

Είναι γνωστό ότι η φύση έχει πολύ ωραία χρώματα και τρανό παράδειγμα είναι τα λουλούδια που φυτρώνουν από μόνα τους έστω και αν υπάρχει λίγο χώμα και πολύ τσιμέντο γύρω γύρω!!! Η φωτογραφία με αυτά τα πολύ όμορφα κίτρινα λουλούδια είναι από την Αθήνα!!!

λήψη από κινητό τηλ.